Digitale beveiliging

IT Security Board

Door de toenemende digitalisering van onze interacties en communicatiemiddelen, duikt er een nieuw probleem op: de veiligheid van de digitaal uitgewisselde gegevens. Die vormen een goudmijn voor sommige cybercriminelen, maar ook voor adverteerders en drukkingsgroepen.

Verder lezen

Cybercriminaliteit is een reëel probleem voor iedereen en voor alle sectoren, ook de bouw. De gevolgen van een cyberaanval kunnen catastrofaal zijn voor de getroffen onderneming, voor haar financiën, haar organisatie en haar reputatie.

Onze IT Security Board werd in 2018 opgericht om de VBA-leden te helpen bij hun cybersecurity, door het uitwisselen van goede praktijken en het opstellen van gezamenlijke actieplannen. De IT Security Board leidt VBA-leden op en reikt ze tools aan om zich beter te beschermen, zodat we samen onze cybersecurity op een efficiënte manier versterken.

Onze acties

  • Opleidingen rond cybersecurity via webinars

    Hoe kan je veilig surfen op het internet, je beschermen tegen virussen en andere malware, het stelen van persoonlijke of professionele data voorkomen? Hoe creëer je een efficiënt paswoord of een tweestaps-verificatie om de toegang tot de informatie te beperken? Hoe kan je bestanden, contracten en andere bedrijfsdocumenten veilig opslaan? En wat doe je bij een incident?

    VBA biedt haar leden een reeks webinars met antwoorden op deze vragen rond IT-beveiliging, on- en offline. De ondernemingen krijgen praktische tips om hun data te beschermen en hun gedrag op het net te verbeteren.

    Hieronder vindt u de link naar de verschillende video’s die gemaakt werden inzake cyber security.

    Slim omgaan met technologie / Utilisez la technologie intelligemment / Use technology in a smart way

    De password is ADEBVBA

1/1

En verder…

  • Workshop: oefening rond het omgaan met een veiligheidsincident
  • Voorstelling Belgische Cybersecurity-gids
  • Delen van een vragenlijst voor zelfevaluatie over de cybersecurity in de onderneming

34 webinars

Best practice:

Tijdens de Covid-19-pandemie nam het aantal telewerkers zienderogen toe. Maar de computer- en internetinfrastructuur thuis is niet altijd zo goed beveiligd als de bedrijfsnetwerken. Met de verplichting om te telewerken is het risico op problemen inzake internetveiligheid dan ook explosief gestegen.

In 2020 en 2021 organiseerde de IT Security Board 34 webinars om onze ondernemingen te helpen hun IT-beveiliging te verbeteren en goede praktijken aan te nemen.  Het doel? Alle medewerkers van de ondernemingen en hun gezinsleden bewust maken van het belang van cybersecurity.

En voor 2022…

Net zoals dat het geval is voor de andere materies die onze Boards behandelen, vormt het delen van goede praktijken het fundament om de cybersecurity te verbeteren en de bescherming van de bedrijfsgegevens van onze leden te verzekeren. We gaan door op de ingeslagen weg in 2022.